sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kellarissa pelottaa


Meillä luetaan kilpaa Guillermo del Toron ja Chuck Hoganin Vitsaus -sarjaa. Elokuvaohjaaja del Toron ja jo aiemmin jännityskirjoja tahkonneen Hoganin yhteistyönä syntynyt trilogia täyttää kauhujuttujen tarpeen ja on nopeaa "vielä yksi sivu" -luettavaa.

Kaksi ensimmäistä osaa on suomennettu, mutta viimeinen täytynee tilata alkukielellä jostain, sillä kunnon jännityssarjan tavoinhan nämä loppuvan ihan kesken.

Liikoja juonesta ei pidä paljastaman, sillä odotus ja kehittely ovat etenkin ensimmäisen osan tärkeintä antia. Sarjassa on paljon henkilöitä ja heidän avullaan luodaan kohtauksia, joiden myötä voi hoksata, mistä tässä kaikessa on kyse.  

Jo takakansista selviää, että tavallaan vampyyrijuttu tämäkin on, vaikka aihetta lähestytään hieman eri tavalla. Vitsauksessa ei ole Twilight -hemppisvampyyreja eikä edes Anne Ricen kuolemattomien aristokraattista lumoa. New Yorkin valtaa outo vitsaus ja se on oikeasti pelottavaa. 

Vaikka kakkososan kannessa mainostettiin sen olevan "jopa edellistä parempi" pidin enemmän ykkösestä. Arvoituksen kehittely ja paljastuminen ovat kiinnostavampia kuin kellareissa kohkaus ja räiskintä, mitä Lankeemuksessa on paikoin liikaa. Mutta jännäykseenhän sekin jäi,  joten kolmososasta myöhemmin lisää.

Kuvat 1 ja 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti