maanantai 28. marraskuuta 2011

Vainoaja ovellasi

"Monisyinen psykologinen jännityskertomus, joka on samalla terävä parisuhteen analyysi ja mielisairauden kuvaus" lupaa kansiteksti erittäin osuvasti. Vaikka Ikuinen rakkaus ei dekkarimielessä ole jännäri, se on silti välillä todella karmiva. 

Tarina on yksinkertaisuudessaan tämä: aviopari Joe ja Clarissa ovat piknikillä, kun laskeutuva kuumailmapallo ryöstäytyy sen kuljettajan hallinnasta ja puistossa olevat ihmiset ryntäävät auttamaan. Pelastustöissä mukana ollut nuori uskonnollinen fanaatikko Jed Parry rakastuu tulisesti Joeen ja alkaa vainota tätä. 

Puhelinsoitot, kirjeet ja seuraaminen jatkuvat, mutta kukaan ei tunnu ottavan Joea vakavasti. Välillä myös itse kertojan eli Joen luotettavuus kyseenalaistetaan - mutta ei, loppuratkaisu ei ole se mitä te nyt luulette. 

Kirjan lukee nopeasti, sillä teksti on sujuvaa eikä sitä voi jättää kesken tietämättä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja kuten Lauantainkin kohdalla, pitää tästäkin mainita komiikka-aspekti. Kohtaus, jossa Joe menee ostamaan  laitonta asetta ja yrittää pidätellä naurua nähdessään tämän gangsterin viikset on hillitön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti