tiistai 8. marraskuuta 2011

Viherpirtelöä kansalle

Koska nautin faktani opiskelun vaatimia teoksia lukuunottamatta mieluiten dokumentteina, ei blogissakaan ole tietokirjallisuutta käsitelty. Noora Shinglerin melkein-uutuuskirja Marjoja ja Maskaraa tuli kuitenkin luettua mielenkiinnolla läpi.

Kemikaalicocktail-blogista tuttu Noora Shingler on koonnut bloginsa ruokaan ja luonnonkosmetiikkaan liittyvät "opetuksensa" kansien väliin. Alaotsikko "Kuinka hylkäsin turhat ruoka- ja kosmetiikkakemikaalit" kiteyttää kirjan sisällön, sillä yleisen faktatiedon lomassa Shingler kertoo omasta kamppailustaan vatsaoireiden kanssa sekä siitä seuranneesta luonnollisempien vaihtoehtojen etsimisestä. 

Kempparia lukeneille tai muuten  perehtyneille kirja tuskin tarjoaa mitään uutta, mutta aiheesta vasta kiinnostuneille se on kansantajuinen tietopaketti. Hyvin tiivistettynä pointtina on voida paremmin välttelemällä maitoa, vehnää, sokeria, hiivaa ja lihaa ja syödä enemmän kasvikunnan tuotteita. Ruokajuttuja seuraava toinen osa käsittelee luonnonkosmetiikkaa antamalla vaihtoehtoja niille kemikaaleille, joita yleisesti lätkitään kilokaupalla iholle. 

Teksti on blogityylistä ja sillä näyttää olevan haettu kaverilta kaverille -tyylistä lähestymistapaa. Painetussa kirjassa jotkut puhekielisyydet sekä samojen sanojen toistaminen häirisevät vanhaa kielioppinillittäjää. Vaikka luomuhehkutus on paikoin hyvin paatoksellista, ote valintoihin on kuitenkin rentoutta korostava, mielestäni jopa blogia enemmän.

Pienistä ärsyttävyyksistä huolimatta voin suositella asiasta kiinnostuneille. Niin, ja mysliohje on hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti