maanantai 6. kesäkuuta 2011

Toukokuun luetut ja matkaan lähden

Noudatanpas minäkin muissa kirjablogeissa hyväksi havaittua tapaa koota kuukauden kirjoja. Näkee, että mitäs sitä tulikaan luettua ja mitkä olivat kokonaismielikuvat. Tällä kertaa lista tosin on hyvin lyhyt. 

Toukokuussa paukutin proseminaarityön valmiiksi ja herättelin myös vanhaa gradua talviunilta. Näihin piti lukea aineistoa sen verran, että muu lukeminen jäi vähemmälle. Ehdin myös viettää vappua ja euroviisubileitä, syödä jäätelöä katsellessa melkein naapurissa asustavia lampaita sekä suunnitella matkaa.

Jotain kuitenkin luin, eihän sitä osaa ilmankaan olla.

Kotipuolessa käydessäni luin Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarinan. Kummitukset ja sateinen Lontoo viihdyttivät pääsiäissunnuntain junamatkaa. Joka sehän on huhtikuuta! Kirjoitin siitä kuitenkin toukokuun puolella. 

Iida Rauman Katoamisten kirja ihastutti ja ärsytti. Siitä kirjoittamani postaus myös hävisi. 

Ian McEwan -putki alkoi Sovituksella ja jatkui Poltteella Kummastakin pidin, ehkä Sovituksesta hieman enemmän. Ensin ajattelin näiden olevan hyvin erilaisia kirjoja, sittemmin tajusin niissä olevan paljon samaa.

Seuraavaksi pitäisi valita jotain matkalukemista, sillä tarinat hiljenevät hetkeksi Itä-Euroopan ihmeiden vuoksi. Ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti